Bukplastik av Johan Thorfinn Plastikakademin
bukplastik johan thorfinn plastikakademin
Vill du boka tid för konsultation? Klicka här här.

Plattare mage?
Efter graviditet eller viktnedgång så är det helt normalt att ha ett överskott av hud på magen, ofta nedanför naveln. För många är detta jobbigt då det kan sitta ivägen för kläder, göra det svårare att motionera, och ge hudirritationer. Med en stor eller liten bukplastik tar man bort hud och fett på magen så att den blir plattare.

Bukplastik kan kombineras med fettsugning av till exempel venusberg eller höfter. Ibland används också fettsugning som ett verktyg för att jämna till kanten intill ärret. Jag använder power-assisted liposuction för att få ett så jämnt och fint resultat som möjligt. Detta är en modern form av fettsugningsutrustning som skiljer sig åt från traditionell fettsug.

Många gånger finns även en glipa mellan bukväggens muskler efter graviditeter (rektusdiastas). Glipans storlek varierar, men från 2-3cm och upp till 5-6cm är vanligt. Vissa kvinnor upplever detta jobbigt, och det kan också förvärra besvär från ländryggen. I samband med bukplastik så syr man ihop glipan, vilket bidrar till en smalare midja och ger förutsättningar för att förbättra ländryggsbesvär. Det kan dock vara bra att tänka på att besvär från ländryggen även kan bero på andra orsaker än glipa mellan bukväggsmusklerna.

Det blir mer och mer vanligt att män efterfrågar bukplastik. Det kan till exempel vara efter kraftig viktnedgång som huden blir slapp på magen, och detta går inte att träna bort.

Bukplastik görs i narkos oavsett om man lägger till fettsugning eller inte, och man går hem samma dag.

Konsultationen är kostnadsfri om du bokar en operation, då går vi igenom dina förutsättningar och önskemål. Om du vill kan du säkra din operationstid hos mig genom att boka den preliminärt innan vi ses på mottagningen. Du bokar enkelt tid hos mig online via BokaDirekt genom att klicka här.

Vill du veta mer om stor eller liten bukplastik? Läs mer här. Du kan också titta på filmklippet genom att klicka på bilden nedanför. Klippet öppnas i ett nytt fönster och finns på YouTube. Eftersom det är åldersbegränsat av YouTube så visas det bara om du är inloggad.
johan thorfinn plastikguiden bukplastik video youtube


Vill du veta hur du bokar en preliminär operationstid?
Läs mera här.

Vill du veta mer om vilka ingrepp jag gör? Läs mera här.


På Plastikguiden hittar du svaren på över 200st frågor om olika operationer under
Frågor & Svar. Klicka här för att läsa mer.

Vi använder cookies för att optimera din upplevelse.